ChronoCopia Publishing :: Kvinnodräkten under 1400-talets andra hälft

europe_england_stonehenge.jpg

framsida-dam.jpg

Historisk dräkt - inifrån och ut: Kvinnodräkten under 1400-talets andra hälft

av Anna Malmborg och Willhelm Schütz

Handboken för dig som vill få ett grepp om periodens kläder, material och snitt i Nordeuropa. I boken presenteras utförligt kvinnans kläder från särken närmast kroppen till huvudduken och överkjorteln. På ett enkelt och pedagogiskt sätt placerar de erfarna författarna dräkten i ett historiskt perspektiv samtidigt som de går nära inpå dess detaljer. Här avhandlas inte bara skärningar utan även influenser, materialval, tidens färger och accessoarer.
Handboken är späckad med moderna illustrationer, målningar från tiden och foton av rekonstruktioner och fynd. Det är kort sagt en oumbärliga hjälpreda för dig som vill skapa din egen 1400-talsgarderob.

Spara

A special book


Boken är den andra i en serien "Historisk dräkt - inifrån och ut", i vilken klädesdräkten genom historien skildras i detalj uppdelat på såväl mans som kvinnodräkter. I Kvinnodräkten skildras modet för kvinnor under sena 1400-talet i Nordeuropa in i mista detalj. Från kroppsnära underkläder till allt det som går utanpå - huvudbonader, accessoarer, frisyrer etc. I boken läggs mycket vikt vid hur kläderna var skurna samt hur de fungerade ihop - dess profil.

Alla delar av boken är rikligt illustrerade med historiska målningar som avbildar helheten med samtida ögon, bilder av moderna rekonstruktioner samt Anna Emanuelssons tydliga och pedagogiska illustrationer som ger såväl mönsterskisser som en tydlig guide hur man sätter upp en huvudduk.

 

Images from the book: