ChronoCopia Publishing :: Mansdräkten under 1400-talets andra hälft

framsida-herr-small.jpgHistorisk dräkt - inifrån och ut: Mansdräkten under 1400-talets andra hälft

av Anna Malmborg och Willhelm Schütz

Handboken för dig som vill få ett grepp om periodens kläder, material och snitt i Nordeuropa. I boken presenteras utförligt mannens kläder från brokorna närmast kroppen till mantel och hatt. På ett enkelt och pedagogiskt sätt placerar de erfarna författarna dräkten i ett historiskt perspektiv samtidigt som de går nära inpå dess detaljer. Här avhandlas inte bara skärningar utan även influenser, materialval, tidens färger och accessoarer.
Handboken är späckad med moderna illustrationer, målningar från tiden och foton av rekonstruktioner och fynd. Det är kort sagt en oumbärliga hjälpreda för dig som vill skapa din egen 1400-talsgarderob.

Spara

A special book


Boken är den första i en serien "Historisk dräkt - inifrån och ut", i vilken klädesdräkten genom historien skildras i detalj uppdelat på såväl mans som kvinnodräkter. I Mansdräkten skildras modet för män under sena 1400-talet i Nordeuropa in i mista detalj. Från kroppsnära underkläder till allt det som går utanpå - hattar, assessoarer, frisyer etc. I boken läggs mycket vikt vid hur kläderna var skurna samt hur de fungerade ihop - dess profil.

Alla delar av boken är rikligt illustrerade med historiska målningar som avbildar helheten med samtida ögon, bilder av moderna rekonstruktioner samt Anna Emanuelssons tydliga och pedagogiska illustrationer som ger såväl mönsterskisser som en tydlig guide hur man ska drapera sin chaperon,

 

Bilder från boken:

Recensioner av "Historisk dräkt - inifrån och ut: Mansdräkten under 1400-talets andra hälft"

Bloggar:

Som när det begav sig                      Svensk blogg om den medeltida klädedräkten

Historisk dräkt och hantverk             Blogg på svenska och engelska om historiskt återskapande

Handcrafted History                          Blogg på svenska och engelska om medeltida hantverk och sömnad

Återskapat                                         Pod om reenaktment och historia